Osnovna namena kazana je kuvanje i priprema hrane, u hotelima, restoranima, javnim kuhinjama, dečijim ustanovama, fabrikama itd. Uređaj se koristi primarno za kuvanje velikih količina hrane, kao što su supe, povrće, meso i testenine. Pogodan je i za kuvanje čaja, mleka i kafe. Uređaj može biti hermetički ili nehermetički. Dimenzije kazana su u skladu sa svetskim standardima za kuhinjsku opremu i on čini jedan od bitnih uređaja termo bloka savremene kuhinje.
Posuda i sve spoljne stranice kazana su izrađene od visoko kvalitetnog nerđajućeg lima Č.4580. Uređaj poseduje podesive plastificirane nogice.
Regulacija temperature se vrši manuelno i prilikom početka procesa kuvanja trebaju biti uključeni svi grejači, ali kasnije radi odražavanja željene temperature moguće se isključiti grupu grejača. Kazan je opremljen steznim vijcima,slavinom za ispust hrane, baterijom za punjenje posude toplom i hladnom vodom, sigurnosnim ventilom duplikatora sa manometrom, sigurnosnim ventilom osnovne posude, ulivnom i izlivnom slavinom duplikatora.

Scroll to Top